2.05.2014

Mung Bean Fettuccine 緑豆のフェットチーネ



The other day it was Black Bean Spaghetti.  Today we had Mung Bean Fettuccine!  

Mung Bean contain slightly higher carb so I just used one serving between two of us just like a side menu.

There was a 1/4 bottle of spaghetti sauce in the fridge, so I put pan fried chicken, boiled broccoli,  boiled eggs and fettuccine on the plate with the spaghetti sauce and cheese on top.  

Makes you wonder how you get this nice and smooth texture just with mung beans and water, but at least it gives you more option of low carb pasta like dish.

I think the fettuccine will also good with cream sauce .... like carbonara etc... yes, next time!


先日は黒豆のスパゲティ。今日は同じ会社の緑豆のフェットチーネ。パッケージをよく見るとFettuccine shapeって書いてあるので「もどき」って感じかと。

とはいえ、なかなか行ける。

大豆や黒豆より若干糖質多めなので、一人分をサイドディッシュの様に使って二人で分けてみた。

冷蔵庫に瓶入りのスパゲティソースが1/4程残っていたので、チキンとブロッコリーと茹で卵に、チーズと一緒にかけてみた。。。。

緑豆と水だけでなぜにこんなにいい感じの舌触りになるのかよくわからないけど、グルテンフリーってことは少なくとも小麦グルテンとか密かに含まれているわけでもなさそうだし、こういう食べ方すれば低糖質な献立のチョイスが増えるのでいいかなぁ。。。と。

きっと、クリーム系のソースによく合うと思う。次はカルボナーラだな!


No comments:

Post a Comment