2.06.2014

Low carb pizza! 低糖質ピザ



Made a pizza from soy bean flour for lunch today.  Bread maker did the most of the job!
One with tuna, the other with smoked salmon, and veges like tomato, onion and green pepper.

First time I got the texture more like real pizza than "cookies".  Half of it went into freezer after shaping. Yay!

日本で買ってきたこちらのレシピ本からピザを作ってみた。
マジ、ピザみたいな食感!

糖質はというと、大豆粉、小麦タンパク、アーモンドパウダー(分量の半分はアーモンドパウダーが足りなかったのでココナツフラワー使ってみた!)で、おおざっぱな計算で1枚6g位。私は1枚食べてお腹いっぱい。。。!

トッピングは、残り物のツナ缶と、スモークサーモンに、オニオン、ピーマン、トマト。

こねる、寝かせるっていう部分はホームベーカリーにお任せ。ただ、NZのHBは大きいので、実は本に出ているレシピの量の倍を作りました。ので、残ったものは形を整えた段階で冷凍庫へ。


No comments:

Post a Comment